Инспекцията по труда не е допусната в завод "Миджур"

15790
Инспекцията по труда не е допусната в завод "Миджур"
Снимка: БГНЕС

Екип на Инспекцията по труда от Видин не е допуснат да извърши проверка в завод "Миджур" в село Горни Лом от жандармерията, която охранява обекта.

Исканата проверка е заради информация, че в завода се извършва дейност, за която не е съобщено. На територията на завода се работи по възстановяване на сигналноохранителната система и електричеството, но информацията за тези дейности е само от медиите. Информацията съобщи временно изпълняващият длъжността, директор на инспецията по труда във Видин Анка Велкова, информира БНР.

Страшно - до 100 тона мини на ден са стигали до Горни Лом почти без охрана

Страшните разкрития, последвали миналогодишната трагедия в Горни Лом, когато при взрив на цех в завод „Миджур” загинаха 15 ...

Тя допълни: "Искаме да видим тия хора, примерно, с каква квалификация са, какво извършват. В същото време се говори, че пренасят мини или там товарят. Също искаме да видим обезопасен ли е обектът, проведени ли са инструктажите, какво работно облекло е предоставено".

При предишни проверки не са констатирани фрапиращи нарушения, защото всяка проверка в предприятието се извършва с предизвестия, заради сериозния пропускателен режим. През месец февруари предстои планова проверка на Инспекцията по труда, Пожарна безопасност и защита на населението, и службата за контрол над общоопасните средства в предприятието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com