Мъж нападна роднините си, съдът го прати в Карлуково

11397
Мъж нападна роднините си, съдът го прати в Карлуково

Районният съд във Видин изпрати на принудително лечение в Карлуково за три месеца мъж от областния град, нападал роднини, деца и полицаи. Производството е било образувано по настояване на районната прокуратура. В съдебна зала бяха разказани ужасяващи факти от ежедневието на видинчанина, които го правят опасен не само за себе си, но и за околните, съобщи „Конкурент“. 

Мъжът живее с майка си в областния град. От няколко месеца неговото здравословно състояние се влошило. Започнал да има психични проблеми и да напада майка си без причина. Заплашвал хората по улицата, хвърлял камъни и бутилки по съседите и децата, които минавали покрай него. 

Човек загина, а петима други бяха ранени при катастрофа във Видин

Един човек е загинал, а петима други са ранени след тежка катастрофа в град Видин. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР. Инцидент...

„Лицето се държи агресивно и неадекватно, запалил дрехите си и част от дрехите на майка си, изхвърлил храната от хладилника и всичката я дал на кучето, заплашвал да запали къщата”, пише в материалите по делото. 

Последният инцидент с видинчанина станал на 3 декември в района на общинския пазар в града. Тогава той без причина потрошил таксиметров автомобил и започнал да се заканва на шофьора. 

След подадения сигнал в полицията на място пристигнали униформени, които хукнали да гонят полуделия мъж. Той не е изпълнил разпореждането да спре, бягал с нож в ръката си, заканвал се на полицаите и хвърлял камъни по тях. При гонката двама полицаи са пострадали. Единият е бил ударен в главата, а другият в ръката. 

Когато мъжът бил задържан от служителите на полицията, се държал странно, отправял закани към служителите за убийство и твърдял, че го гонят бандити, за да го убият. При престоя си в психиатричното отделение на МБАЛ-Видин освидетелстваният заплашвал персонала, отказвал да приема медикаментите, криейки ги по джобовете. 

ВиК ще иска поскъпване на водата във Видин

ВиК-Видин ще внесе предложение за увеличение на цената на водата в града през 2015 година, съобщи директорът на дружеството Георги Вла...

В крайна сметка магистратите бяха категорични, че мъжът трябва да бъде настанен за лечение. На това мнение бяха и експертите, които заявиха, че пациентът страда от шизофрения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com