Обогатеният фонд на видинската библиотека привлича все повече читатели

6546
Обогатеният фонд на видинската библиотека привлича все повече читатели
Снимка: БГНЕС

Повече от 3000 нови книги са постъпили във фонда на Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"- Видин през последната година. Близо 2000 от тях са закупени, а останалите са от дарения. С новите постъпления фондът на библиотеката наброява общо 294 000 библиотечни единици. През годината са се увеличили и читателите, каза директорът Десислава Иванова, цитирана от БНР.

"Тази година те са 2 800. Посетили са библиотеката 64 000 пъти през годината. 17 600 пъти деца са посетили нашата библиотека и 46 600 пъти възрастни. Освен да ползват нашите материали на място или да заемат книги за дома, тези посещения са свързани и с проявите, които сме направили тази година."

Положението в "ромските" училища е по-тежко от това в Бърза помощ

 Синдикат „Образование“ е безкрайно обезпокоен от състоянието, бездействието и липсата на ефективност на образователна...

Над 700 са инициативите на регионалната библиотека през 2014 година. Значителна част от тях са насочени към възпитаниците на детските градини.

"Една от последните инициативи, свързана с работата ни с най-малките, е нашият "Пътуващ приказен куфар", който вече гостува в пета детска градина. Инициативата се посреща с голям интерес от деца, родители и възпитатели. Тази инициатива ще продължи и по-нататък", допълни Иванова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com