Окръжният съд отказа да възстанови кмета на Видин на поста му

13560
Окръжният съд отказа да възстанови кмета на Видин на поста му

Видинският окръжен съд отхвърли като неоснователно искането за възстановяване на Герго Гергов на длъжността кмет на Видин. 

След провелото се около два часа заседание съдия Анета Петкова остави без уважение предявеното искане от отстранения през август Гергов.

Герго Гергов отишъл на работа въпреки съдебното решение

Кметът на Видин Герго Гергов се е явил на работното си място и е действал в качеството си на длъжностно лице, въпреки че в края на мина...

“Съдът счита, че в настоящия случай към момента на прилагане на мярката, предпоставките по закон са били налице, което се установява по мотивите на Софийския апелативен съд”, каза още при произнасяне на решението съдия Анета Петкова.

По думите й, от отстраняването до настоящия момент са изтекли два месеца.През това време, видно от материалите на досъдебното производство, са изготвени описи на веществени доказателства, разпитани са свидетели, назначени са експертизи.

След произнасяне на решението на Видинския окръжен съд Герго Гергов заяви пред медиите, че уважава решенията на Съда. На въпрос за управляването на служебен автомобил той каза, че има издадена заповед от действащия кмет на община Видин и автомобили са предоставени на Българската федерация по автомобилен спорт.

„Тези автомобили се използвани като коли за сигурност. Аз като председател на организационния комитет трябваше да возя заместник-директора на федерацията”, допълни Гергов. Според него е клевета твърдението, че към момента той управлява задкулисно общината.

Преди протеста във Видин - Герго Гергов плаши със съд

Днес, от 10:00 часа сутринта предстои протест срещу кмета на Видин Герго Гергов. Кметът Гергов съкрати половината медицински лица, раб...

На 31 юли кметът на Видин беше задържан при акция на ДАНС, съобщиха от местната администрация. На следващия ден на Гергов му беше определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 30 000 лв. Наложена е и забрана за напускане пределите на страната без разрешение на наблюдаващия прокурор, информира областната администрация.

Прокуратурата привлече като обвиняем Гергов по общо три обвинения, съобщиха от прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com