Определиха 30 хил. лв. гаранция на кмета на Видин

26957
Определиха 30 хил. лв. гаранция на кмета на Видин

На задържания снощи кмет на Видин Герго Гергов е определена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 30 000 лв. Наложена е и забрана за напускане пределите на страната без разрешение на наблюдаващия прокурор, информира областната администрация.

Прокуратурата привлече като обвиняем Гергов по общо три обвинения, съобщиха от прокуратурата.

Преди протеста във Видин - Герго Гергов плаши със съд

Днес, от 10:00 часа сутринта предстои протест срещу кмета на Видин Герго Гергов. Кметът Гергов съкрати половината медицински лица, раб...

Първото е за това, че в периода 1.01.2012 – 15.07.2014 г., в качеството си на длъжностно лице, умишлено не е изпълнил и е нарушил служебните си задължения от ЗОП във връзка с обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за учрежденията на бюджетна издръжка на територията на община Видин. Целта е била Гергов да набави облага за еднолично търговско дружество, на което е заплащано с общински средства. От това са настъпили значителни вредни последици за общината от имуществен характер в размер на 150 000 лв. и от неимуществен характер, изразяващи се в разколебаване на общественото доверие в местната власт.

Второто обвинение спрямо Гергов е за това, че на 31 юли 2014 г. в дома си в гр. Видин е държал 15 антични монети от римския императорски период – т.нар. "антониани" от 3 в. сл. Хр., които представляват археологически обекти и културно - исторически ценности, неидентифицирани и нерегистрирани по съответния ред.

Третото предявено на видинския кмет обвинение е за това, че на 31 юли 2014 г. в дома си е държал 152 патрона, без да има надлежно разрешение.

Кметът на Видин Гергo Гергов е разследван от ДАНС за престъпление по служба. Това беше потвърдено по-рано днес от говорителя на прокуратурата Румяна Арнаудова.

ДАНС арестува кмета на Видин

Кметът на Видин Герго Гергов е бил задържан при акция на ДАНС, съобщиха от местната администрация. Служители на СДР-ДАНС са направили ...

„Разследването е свързано с действията на длъжностни лица от Община Видин във връзка с обществена поръчка и сключен договор след проведена такава за доставка на храни за общинските учреждения на държавна издръжка”, заяви Румяна Арнаудова пред Нова телевизия.

Гергов е бил арестуван от петима служители на ДАНС вчера (31 юли), казват очевидци.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com