Подигравка - кмет обяснява с лековита вода куп регистрации

22211
Подигравка - кмет обяснява с лековита вода куп регистрации
Снимка: БГНЕС

За мен просията е работа и се радвам, че просяците изнасят парите на хората от скандинавските държави и ги внасят в България. Това каза кметът на община Ружинци Венцислав Ванков пред Нова телевизия.

Заради просията в Швеция, в Норвегия, ромите в Дреновец са почнали да си купуват имоти, призна Ванков. Той е бил подкрепян от ДПС и от БСП за кмет. Ванков е бил отстраняван от поста си заради злоупотреба – 500 000 лева, „спестени” от чистене на речни корита. Доказа се, че не съм го направил, подчерта Ванков.

Истинските цигани са политиците*

Заради силна музика – това беше поводът, но не и основната причина българи и цигани да се сбият в Гърмен. Крайно неприятната случ...

През тази година в Ружинци има 328 нови заселници. През миналата година са били сао 16. Кметът обяснява феномена с лековита вода в общината, заради която хората идвали.

Вземете и го пратете този запис на Сотир Цацаров да го изгледа. Убеден съм, че това имущество не може да е резултат само от просията. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов. Той беше категоричен – това е свободия. Кой да наложи властта – този с джипа (бел. ред. – Венцислав Ванков), който много се радва, че ромите са го завели при ДПС? Държавата я няма там, но не е само там – това е системен проблем. Проблемът не е в закона, а липса на воля у тези, които трябва да го прилагат, категоричен е Атанасов.

Заради такива своеволия е много опасно да не се случи нещо като това в Гърмен. Защото когато едната страна е притисната, тя дава отпор, подчерта народният представител.

В България има две различни цивилизации, които „се движат” по различни закони. Едната от тях е култивирана от политическата класа за 25 години. Много скоро проблемът ще бъде изтърван, защото съвсем скоро 25% от трудоспособното население ще са наследници на такива като в село Дреновец, заяви депутатът от „Патриотичния фронт” Искрен Веселинов. Какво се случва тогава – или паразитът излиза навън, или става като в Гърмен – гостоприемникът се вдига, подчерта Веселинов.

"Атака": Не участвайте в антицигански протести, не стоим зад тях

От "Атака" призоваха своите привърженици и симпатизанти да не участват в антицигански протести. От партията предупреждиха за пореден п...

Проблемът е в нееднаквото прилагане на закона. Затова съдебната реформа е толкова важна, трябва да се види и кой позволява такива като кмета Ванков да действат така, продъжи Атанасов. Той обаче каза, че сега не може с магическа пръчка да се реши всичко и да се бутнат всички незаконни къщи веднага. Трябва да се променят средствата, чрез които получават благини тези хора, добави Веселинов.

ДПС не иска промяна на Конституцията, защото са създали такива бастиони като в Гърмен, посочи Атанасов. Тогава Миролюба Бенатова му припомни, че и ГЕРБ не иска да говори по темата. Попитан как ще паднат незаконните къщи, когато променим Конституцията, Атанасов отговори, че трябва да се търси отговорност на длъжностните лица. Когато няма доверие към властта, хората не ѝ се оплакват, каза още Атанас Атанасов.

За финал Атанасов посочи, че искрата в Гърмен няма да се разпали до нова Катуница, защото там има битка между две крила в ДПС - това на Ахмед Башев и на сегашната кметица Минка Капитанова. Но той предупреди, че говорим за системен проблем и може да се случи така, че да се изправим пред много сериозен въпрос.

Трябва да е ясно - държавата т.е. мнозинството трябва да наложи правилата върху малцинството. Няма друг начин, защото скоро малцинството ще стане мнозинство, завърши Веселинов.

Циганската престъпност качва телевизионния рейтинг

"90% от престъпленията се извършват от роми", казва в телевизионно студио депутат, представящ себе си за националист. „Да, но ост...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com