От рано - във Видинско тече масова регистрация на гласоподаватели

12911
От рано - във Видинско тече масова регистрация на гласоподаватели
Снимка: БГНЕС

Във Видинско вече има "странно" преселение на хора преди местните избори. Става въпрос за община Грамада.

От репортаж на Нова телевизия стана ясно, че има къща, в която на хартия живеят 48 души. Става въпрос за Иван Марков Трифонов в село Тошевци. Къщата е необитаема от 15 години и е с две стаи.

Реформаторите продължават да настояват за референдум за задължителното гласуване

Реформаторите продължават да настояват за референдум за задължителното гласуване, който да се проведе паралелно с местните избори. &bd...

Общо в село Тошевци са дошли над 250 „новодомци”. Гласуваме около 150 души, за тези избори ще сме около 400, казват местните власти в селото.

Според хората там крупен земевладелец Владимир Вълчев, с прякор Владо Лудия от Грамада, прави регистрациите. Вълчев не пожела да говори по темата, освен да заяви, че това е поръчкова история. Питайте кмета как се плащаха по 100 лева на къща за миналите избори, каза само Вълчев. Кметът Николай Гергов си призна, че „може би да сме регистрирали някои хора”, но те били роднини.

Хората не обвиняват само Лудия за машинациите. Те казват, че въпросът е не кой прави машинации, а кой прави по-големи. Владимир Вълчев заяви, че Гергов регистрира хора в село Дунавци, за да не се вижда, че лично идват в Грамада. Снимайте и питайте какво прави кметът с материали за общинско ползване, добави Лудия.

Малоумието в България е достигнало вече непознати висини. Вече и африканските държави могат да ни гледат и да се поучат от този „полезен” опит. Всички тези хора са нарушили закона. По закон на една стая може да се направи регистрация от двама души, категорично заяви математикът и бивш шеф на „Информационно обслужване” проф. Михаил Константинов.

Реформатори и патриоти ще издигат общи кандидатури на местните избори

Реформаторският блок и Патриотичният фронт преговарят за издигане на общи кандидат кметове на местните избори. Сред градовете, в к...

Прокуратурата, за която все си говорим, трябва да се намеси. Тези всички кметове и кметски наместници са престъпници, нарушават закона, категоричен беше Константинов заради приетите регистрации като случая с 48-те души в една къща с две стаи. Той уточни, че 25-ти април е бил последният срок на регистрация, защото на 25-ти октомври са изборите. Подайте сигнал до прокуратурата, няма да има самосезиране, прокуратурата не гледа телевизия, иронично заяви проф. Константинов.

Професорът даде пример как във Великобритания възрастни англичанки се женят за млади чужденци за гражданство. Но властите, след сключване на брак, имат право в продължение на една година буквално да нахлуват нощем и да проверяват дали младоженецът спи при булката. Като не го намерят няколко пъти – айде обратно, който откъде е, каза Константинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com